follow




dashboard

waiting , waiting , waiting


mesti ker korunk berebut ble naek public transport ? seriously aq giler meenyampah bile train (ktm) sampai , tawla rmai org tp agak2 la kalau ye pun ,tapayah jakon sgt smpai nak tolak2 org bagai mcm korg ade kt bombay india plak , nak naek bas smpi atas bumbung bgai . (perumpamaan ).

aq taw rmai org especially kat area serdang (rmh aq , heee) , midvalley n kl sentral . mmg giler sesak , tp tyme nak msk tu perlu ke korg berebut ? korg tolak2 org smpi terhimpit2 tu macam kompem2 jea korg dpt tmpt duduk kan ? kononnya nanti ta sempat nk masuk la kann , hello , klo dh ta dpt masuk so what , tunggulah another train , bknnye korg kejar mse pun . gi dating ta kejar mse pun takan balekk kejar masa kot ?

kecian pade macik2 and pacik2 atau org yg takk berupaya ni , klo korg tolak2 , cbe korg bygkan if korg tertolak sorg pompuan mengandung ? ta terberanak plak die kat ctu ? terberanak okey lagi tp klo GUGUR ?! korg nak tanggung ke ?

agak2la ye pun klo naek , especially area tmpt yg aq ckp td , mmgla rmai org tp polite la skit , beratur . kan dorg dh sediakan line queqe kat ctu so pndai2 lah , dh besarkan ? ni takk , train smpi je trus korg berebut mcm komunis tgh kejar korg pulakk .



dh ade line beratur tu beratur la jgn jadi buta huruf plak tetibe . n lagi satu pde kaum adam ni , dh terpampang huruf besar KOC FOR LADIES ONLY , dh ta reti2 lagi yg lelaki ta bole nk masukk ,jgn la buat mke ta tawu malu , dh la sesak kat dlm tu , lg tambah sesak bile korg punn menyemakk kat ctu . kang nati ta psl2 kene sedebik bodoh dek guard br taw mcm td , free2 je kne dpn public . maluu tak ? haha , dh maluu tu jgn naek koc ladies ye . dh terang tang tang utk ladies ,okeyy .

aq ckp ni utk mamberitahu korg tu jea , kpde sesiape yg trase hrp maaf la ye , ni statement ta puas haty , 2 hari aq terpkse berhimpit dan dihimpit oleh manusia2 jakon ni , tayah la nak berebut naek komuter tu , klo ye pun nak cpt jgnlah smpi tolak org , agak2 la ye . sakett taw ta kne himpit ni . ta pasal-pasal jea =.='
mmg adatlah kan org rmai dh nme pun public transport tp tlglah jgn berebut-rebut . seksa tawu . periit kne .okeyy itu saja . sekian , trima kaseh krne membaca , sama2 jadi pengajaran dan teguran utk korg dan jgak utk aq . wasalam :)




nana , ttbe je rhendu kaw weh :(

kaw dikala malam ,

berjumpa teman lama , dan buat aq teringat balekk zaman sekolah2 dlu :)
teman ku ini ,satu kelas tp jarang berckp di kire teman ke ? well, die semaken charming . >_<

die ,
die adalah satu2 nya manusia yg plg aq ta paham ,
sikap die , cara die , mmg ta bole di jangka ,
satu kelas tp jrg berckp , pelikk la .
tapi hati aq meronta2 nak faham die .
(haish , jiwang plakk kaw )

i just want to share nan korunk . atc , tadi aq pergi mines dan terjumpa balekk sama teman aq niey . mmg ta terjangka aq dpt jupe die lg lps abih skolah niyh . ta terjangka pun .
waktu aq ta terlintas langsung nk jupe die tyme tu kitorg akan tersermpak tp bila aq nak jumpa die bukan kemaen lagi ssh nak jumpa .

haha , bile aq teringt balek zmn dlu punya kenangan , rse kelakar pulakk . kelakar dgn cre die , cre die yg sambil lewa tu sdgkan die spptnya menjd leader kpd kitorg , tp leader plg bermasalah pnh aq jumpa . mcm mane aq bahan die . kelakar pulak , sori guys , ta dpat aq nk cter lebih2 kat cni . biarlah kenangan tu hanya ade dlm hati aq jea .



tp ape yg aq nak bgtau kat korg , aq lihat die mmg semakin charming ( dlu pun sme . haha ) , die simple tp smart , jambu tp kelakar , kelakar tp pemalu . haha

kalaulah aq bole jd sam mcm crita 3,2,1 chenta ataupun jadi seperti gadis korea yg brani mengucapkan 3 perkataan tu direct dkt crush die kan baguss . tp sygs , aq hanyalah perempuan biasa yg hanya menunggu waktu yg tentukan saja dan berserah pade takdir . aq tiada keyakinan tu semua , istilah perigi cri timba dh lapuk dek zaman skunk niey . tp 3 perkataan adlah bende plg ssh utk aq . even 3 ayat jea . arghhh ~

dlu dan sekarang....
die tetap sama jea , perangai yg sama mcm dlu . kadang2 aq terpikir , kenapa ye die buat mcm tu ? die sengaja ke , atau die ___________ *some text missing . teeettt ! haha
tada ayat sbnrnya , haha

nak taw ta , nak taw ta , die adelah satu2nya lelaki yg boleh buat aq jadi gila ! haha
die sorg je yg bole buat lidah aq kelu tuk berckp even tyme tu die tgh tanya aq . BHAHA
nseb bek bestie aq tlg jwbkan . ;D
haha , atc , ni crita lama jea . terkenang semula sbnrnya . epilog imbas kembali :)

P/S : kitorg ta pnh rapat pun . haha
setiap kali aq tersrapak dgn die mesti mlm ( mcm tajuk ni )



bulan , kembalikan seri malam ku ,





let your joy rise to the surface :)
just look up , we are both under the same starry sky :)





bulan , tunjukkan senyum mu...

think of you ,


think of you make my heart feels want to explode . you seems nice but never thought u act like that . i treat u nicely with all my heart . but what had u done ? u paid my treat with step on my head . DAMN you ! i donnow why i trusted u in the first place . i should listen to my friend to avoid/ignore you . but u seems nice . seems like a tiger that looks cute in the outside but
inside .......

arghhh ! sometimes when i think of you make my heart feel hurt . , and when i think of you i rememberd how u fool me . you make me like an idiot ! i never step on u , i never talked bad bout u in front of my friends , i just say u just fine , seems nice , but you ?! u said bad things to me . how could you ? then , u act like nothing happen ? i waste so much things just for you . what an idiot i am ! i never see someone just like u . ur behave , ur act , the way u talked , the way u do !
when i remebered it , i feel shame , feels mad , feels sad and i hate you !
and because of you also , u make me hate love , guy and whatsoever .


what , maybe my face looks like easy to fools rite ? remembered one thing dear ,
maybe i look nice , but every step , every word and everything u done i remember it okayy ,
i learn it , i experienced it and when i realised it , i know that u r not a nice guy .
don't u EVER think that i easy to fool by someone like you .
my face seems like a nice person but believed it , i can do something that u never ever think .
thank god and lucky you i'm not type that like to reverenged :)

p/s : dont judge a book by it's cover .






kasut oh kasut !





hello mellow sawadeeeeeeee cup ! :)
ahhh, letiyh meh kaki ni . capekkk bangat niyh , nak taww knape ??


di pagi yg aman damai sambil aq dibuai mimpi yg sgt indah ttbe je aq dikejutkan dan terus terkejut/terjaga/tershock dr tidur bila mama menyuruh aku bersiap nak pergi pusing2 jalan2 abihkan duet dekat masjid jamid . tetiba jea .

so, dgn 'rajen'nya anak dara cik apan ni bgn dr tmpt tidur , mandi , makan , bersiap sume bagai . satu jam jugaklah . haha , cian mak aq kne tunggu . huhu~

then , aq n my mom pergilah , my mom parking kete dkt miharja n then nek lrt as usual utk mengelak dr terkne jammed . smpi masjid jamek pusing2 sume , makan , jalan , tgk , merayau , ttbe terjupe pulak kawan aq cik liefah ni . alahai ifa , kita duk dpn rmh punyalah ssh nak jumpa kaw , kt KL punya besar tu br dpt tgk mke kaw . ishk3 . hahaa .

lps tu dh abih satu kl tu aq n mak aq merayau , otw nak 'balek' tu kasut aq buat hal . tapi tape , aq buat donnow jea , lps tu mak aq buat keje luar biasa ( mmg salu kne nan mak aq , ske buat suprise ta tenntu pasal . ) pergila TS . naeklah lrt smpi ke hang tuah , smpi sne agak2 dlm 500 meter nak smpi ts , ala yg dkt traffic light tu , igt tak ? igt kann , korg mesti lalu situ kann , haaaa ! terjadilah adegan yg plg aq ta suka !

sewaktu melintas di tgh jalan ....
oh no !!!! kasut wedgesku yg comey2 telah tercabut isi dan kukunya (tapak dan tumit ) !
erggh ~ dpn org rmai plak tu , naseb bekk ta terbaleng kasut tu dan nseb baek jgaklah aq ta terjth . kat tgh2 jln plak tu ! haish !

maluu sungguh , dhla ade 2 buah bas kat situ , simpang 4 lak tu . mmg aq buat freeshow la kat stu kann . ^-^
dgn banggenya 0_0 di tgh jln yg sesak tu aq bukak kasut dan berkaki ayam ! HAHAHA
(muka tembok ) .

then aq terpaksalah duduk kt suatu tmpt , dan dgn kaseh syg mamaku ini , mama pergi bli selipar utk aq , msk dlm ts bli selipar dan kuar blek jumpa aq . thnx mama , luv u ! mmuahhh !

dh msk dlm ts tu , dgn mke selamba jelah kann , bj dh okey , smpai bawah alahai , myra myra berselipar jepun kaw dlm tu . haha~
nk pendekkan crita , shopping2 skit dh dpt brg yg aq nak patu balekk la ! wee ~
now br smpi rmh dan japgi my auntie plak sruh siap pergi makan kt bistro .
memg satu hari suntukk aq kluar . ^_^

:: every morning my mom will wake me up n said
"ieya , siap dah , ikut mama pegi ______ . cpt siap ."
haha , mama mama . <3 <3

p/s : my lovely mom ni kaki jalan , smelah nan anak die . weee~







ello eloo ello :)
hari ni bosan thp gaban meh . tatau nak buat apee . nak keluar duet tarak . HAISH ! tulah
myra , tyme ade duet kaw enjoyy jea . byk sgt keluar sampai ta igt dunia . beli itu , beli ini pantang nmpk sale kompem kaw pegi . tgk , skunk nieyh nak tgk wayang pun ta dpt .
dahla aq tringin giler2 nak tgk wyg lagi maklumlah dh nme pun kaki wayang
( teringin mengalahkan org mengandung pulak ) .
cehh ! alahai , antieeeeeeeee nak tgk wayang !

mesti pelik kann nape panggil antiee , sbb org salu gne mak , aq tanak la kne label anak mak walaupun pde hakikatnye . HAHA . nak kelaenan skit la ni ye :D

okey aq dah merapu psl bosan . ttbe pulak jadi pangjang ni. okey okey dh fullstop psl bosan ni, kang ta psl muntah hijau pulak korg bce post aq ni . haha
kembali pde topik utama blog aq hari ni ialah bosan , dan apabila bosan mcm2 la jd . dan mcm2 bende yg ta berfaedah jagklah yg korg akan buat . kann ?

klo korg bosan adaakah korg akan :

O_O = merayau jadi kutu rayau kat sekitar bandar tanpa beli pape sbb tada duet .

O_O = mencuba baju2 yg korg berkenan dh try baju tu di fitting room dgn jumlah baju yg
byk , bile dah puas korg berckp pde salesgirl tersebut yg satu apepun ta berkenan
padahal tada bajet :P

O_O = online 24 jam tp ta 'online' pun . mukabuku korg tu nmpk online je spjg mse tp korg
buat bnde laen spt bce mjlh , menari, menonggeng dan tertonggeng , melantak dan
laen-laen .

O_O = tgk tb smbil menukar siaran tanpa henti sebab sume cter dh tgk , ai maklumlah astro
kan tayangan yg akan berulng 150 juta kali . haha~

adakah korg ?
haha . mesti slh satu ade yg korg buat kan . aq sume bnde tu aq pnh buat kecuali fitting room , aq ta ske pegi fitting room ! buweeekk .

okey aq merapu lagi ! aduih aduih . ssbnrnya bosan2 hari niey aq cme nak tunjk gamba ape yg aq buat . bosan2 ni ttbe plak ade idea nak buat photographi (cewaah ! ntah btol ke tak . haha)
so, aq pun buatla di lokasi paling sng , mudah dan cepat iaitu di bilik aq . heeee .
so check it out ! >_o



back to mylife again !

yess ! i'm back ! the old myra berry ! rase tenang giler hati aq ni slps dapt balek diri aq yg dlu .
cuti 2 bulan kt rmh ni byk menyedarkan aku . dan tambah2 lagi sedar psl hidup aku bila jumpe balek nan dorg ( ex- 5D 2009 ) ;D

seriously , before this i mean since aku msk poli i feel like it's not me ! hati aku salu ta taneng and i'm not happy with that ! but now cuti niyh make me realised and i already back to my old one ! yeah ! good myra , this is what u always want . keep it up !

wondering about the old myra berry ?
okayy , let's me explain oke :)

myra berry yg dlu :

^ salu senyum jea even dlm kelas muka masyam ! sometimes . HAHA
^ agak blur / hidup di dunia sendiry . dorg ckp la ;D
^ never thinks bout men/boys/guy/man/uncle
^ never think bot LOVE
^happy go lucky
^ byk sgt mulut niyh ! >_o
^always had fun !
^ being single is the best damn thing !
^ ta peduli la org ckp pe psl die , die wat donnow jea . lantak ko larh .
^ lawan balek bila kne mara . tada nak diam2 jea . fight as u can !


tapi myra berry yg baru ni byk glerr berubah . berlawanan dgn semua myra berry yg atas .
biar jea org tindas die , hidup dlm kepura-puraan. that why people say
once u do it , u will do it again . pendiam . arghhhhhhh ! really hate it !

but now i'm back ! yeah, semangat tgh membara thp gaban ni weyh . rse syokk giler . lps ni aq takan peduli lg psl ape org ckp . lantak la korg nk ckp ape psl aq . i can live on my own feet !
suka ke ta suka ke , jeles ke ape ke like i care ! yeah !

oh happynye . lg tmbh happy apabila hati aq dh kembali kepda yg asal . that is life without love !
takan pikir lg psl boys , penat doe nak pikir2 bikin kusut . baek hilgkan jea . mcm myra dlu2 , single besh ! ta payah nk kusut2 pikiran :D


mood : happy gler la weh ! myra myra myra apan kembali normal ! HAHA
P/S : thnx to all 5D 2009 kerana menyedarkan aq utk jd myra berry yg asl . cuti ni aq asik cri blek aq yg dlu tp ta jumpe , tp reunion tu adalah penutup bg segala persoalan !

aku sayang gila vavi kat korunk larh !





LUV reunion 5 DEDIKASI 2009




pelajar2 5 dedikasi 2009

reunion kami !

on 18 june lg 2 minggu sebelum cuti sem aq niey berakhir , one of my classmate tlh mengadakan reunion . berjumpa kembali teman2 sekelas tyme form 4 and form 5 .
event buat dkt mines jea but i think today was so great ! and i luv it !

even yg pergi reunion kali ni ramai yg ta dpt hadir sbb hal masing2 yg ta dpt dielakkan tp we still had a great tyme .event tu start pkol 10.30 AM . first thing we do is pergi makan dlu.
kasi perut itu kenyang2 dlu br byk tenaga :)

then karoake selama bpe jam aq ta pasti .( ta tgk jam pun :P )
gila2 otakk dorg kt dlm bilik karoake tu . aq tgk pun pening sama sikap dorg . HAHA
then dlm pkul 2 pergi maen boling . yg boys saja maen , yg pompuan jd pom pom girls jea.
HEE

n then lps maen boling pergi maen game pulak dkt mines jgak la . takan times square pulak . hoho~ dh puas maen , godek2 permainan (mcm bdk2 kecik kt dlm tu) , jelajah dlm game tu smpi pkol 3 something br pergi makan balekk !

makann sementara menunggu wayg start . HAHA . lps makan br tgk wayg cter super 8. hampehh tul dorg ni ia2 ckp tgk movie green(apetah) haha . n then bile msk jea dlm wayg tu rpe2nye citer super 8 . ta psl2 2 kali aq khatam cter tu. haha

disebabkan jln cter tu yg agak bese2 cap ayam adelah adegan yg terjd kat dlm wyg tu .
diantaranya :

*tidur
*memekak
*kesejukann
*mkan popcorn ta henti2 . HAHA

wayg habis dlm pkol 6 n then bersurai .
dlm 1 hari kitorg 4 bende skaligus . karoake boling , games , wayang n then makan dan makan ! HAHA .

boys !

girls !

boling and karoake !


lelaki terHANGAT di pasaran ! HAHA
jgn mara ye kawan :D

me and emi


me and abul


dan ini adalah senarai2 bekas pelajar yg hadir , diantaranya ialah (cewaaah ! ) :
  1. zulhelmi ( otakk still sme jea . gila2 ! HAHA )
  2. faizal ( makenn hotttt ! )
  3. kamal ( maken tinggi , woot woot ! )
  4. hafizuddin (pun maken tinggi jgak . klh aq ! ta bole jadi niey ! HAHA )
  5. wafy ( same jea tp prangai ta brubah :P )
  6. debot (maken tufff gitu )
  7. ikhmal ( errr ? bisasa jea since sme tmpt blaja . haha )
  8. abul ( maken kurus meh ! )
  9. mea a.k.a mimie (maken matang n cantekk ! )
  10. adah (maken ayuuu ! )
  11. miena (maken lawaaa ! )
  12. fatihah ( maken matang plus lawa jgakk :) )
  13. qila (maken cute lowh :D)
  14. monica (maken matang jgak n terserlah kecantekkannya ;D )
  15. amni (maken cute meh ! )
  16. n leastly me ! (maken ape ? no komen ! haha )

semua dh berubah :) dr segi fizikal jelah , dr segi mentalnye msg2 still lg mcm dlu .
waktu kat dlm wyg tu , ttbe jea aq rse mcm tyme skolah2 dlu plak . satu klas rmai2 happening cmni . msg2 satu kepala . semua ngam jea tada masalah langsung rse FUN giler . buat aq lpe sketika yg kitorg ni dh 2 thn tingglkn zmn perskolahan .

tp alhamdulillah , kitorg still lg contact each other n i hope ikatan persahabatan diantara kitorg ni takan pernah padam :)

klas 5 dedikasi is the best class that i ever had and is all because classmate in this class :)



new style of mine :)



yeah ! new style ! tp bkn style baju or whatsoever tp berstyle disini mksdnye aq br je nak cuba2 pkai shawl ala hana tajimo . yupp! i'm in last train so what ? atc, bkn aq tatau psl style hana tajimo ni, aq taw dh lme dh since aq msk poli lg . tapi aq ni jenis klo tudung tu sgt PAYAH utk menukar style . aq lebih selesa dgn tudung bawal dr tugung2 yg len . if aq pkai selendang maybe blh kire pkai jari la kot.

style laen sng aq nak follow atau dgn kte laen meng 'up to date' kann style kita dr segi pakaian sgt sng lowh tp still lg la ala muslimah gitu since aq pkai tudung :) , tp psl tudung perghhh ! mmg susah tahap gaban aq nk tukar . biarla skunk org pkai style tudung ariani ke ape ke but me still lg tudung bawal even rmai org ckp tudung ariani sng sarung je but not for me dear :D



bukan aq tanak pkai tp still tada confident utk memakainye . lgpu shawl ni ade stgh tak sesuai tuk stgh girls , so aq tatau la if aq sesuai or tak . i'm just trying :)






but now terbuka la sikit hati aq but not fully aq pkai shawl ni .
so what do u think ? am i look okey with that shawl or not ?




hello spesis KIDAL :)

hello ! hello ! hello :)
how r u ? r u in a good mood today ?selama 6 hari aq balek kg. lagi sambil duduk di atas buaian besi aq mendpt ilham ape yg ptt aq tulis kat blog aq ni :) . so, berdasarkan ilham yg aq dpt sewaktu berada di kg aritu , aq nk tulis psl spesis2 kidal ni .

bagi sesiapa yg tatau ape kidal tu ni die mksdnye :

Kidal bermaksud individu yang lebih cenderung menggunakan tangan kiri untuk melakukan berbagai tugasan. Kidal juga bermaksud lebih menguasai otak di sebelah kanan. Ini adalah kerana otak kita berfungsi secara songsang iaitu otak sebelah kiri menguasai bahagian tubuh badan sebelah kanan dan otak sebelah kanan pula menguasai bahagian tubuh badan yg. di sebelah kiri.



Orang kidal.. pandai ke..??
Memang ramai individu kidal yg tersohor but kepintaran mereka bukan kerana kidal but kerana mereka menggunakan 80%-90% otak. Mengikut pendapat aku,[ntah betol ke tak] individu kidal bukan setakat menggunakan otak kanan secara maksima, tetapi juga menggunakan otak kiri lebih banyak dari orang biasa yang menggunakan otak kanannya. Orang kidal menggunakan lebih banyak bahagian otak kerana secara ringkasnya mereka juga melakukan beberapa kerja menggunakan tangan kanan selain menggunakan tangan kiri mereka dan secara automatik mereka menggunakan kedua-dua belah bahagian otak lebih dari orang kebiasaan. Dengan penguasaan otak inilah dikatakan individu kidal lebih bijak dari segi kreativiti dan seni berbanding mereka yg. guna tangan kanan

Kelebihan Si Kidal
  1. Mudah dalam menulis bahasa arab, karena bahasa arab di tulis dari kanan ke kiri.

    -> ( oh yg ni btol kot , sbb dlu khat aq sek. agama salu A . HAHA ) Perasan saja !

  2. BLeh melakukan 2 kerja sekaligus [menurut hasil penelitian]

    ->( suka suka suka ^_^ )

  3. Lebih kreatif dan pemikir, biasenye bidang seni, musik, dan menulis. tak lupe gak menguasai emosi dan kebijaksanaan.

    ->( well, barack obama pon kidal jgak taw ! :P)

  4. Lebih cepat dalam berpikir baik dalam bidang olahraga, permainan komputer dan sebagainya. Memiliki keuntungan lebih di bidang olahraga.Bidang olahraga tersebut seperti Baseball, Tenis,Badminton dan sebagainya. Kalo kidal, lawan akan menjadi lebih kesulitan dalam bermain, karena posisi memegang alatnya yang berbeda dari yang lain.

Kekurangan

  1. Sulit dalam menggunakan gunting. Selain itu, bila terlalu lama menggunakan gunting, tangan akan terasa sakit.

    ->( part ni 100% btul ! aq ske pgng gunting tp klo pegeng lama2 mesti sket tgn sbb gintung khas utk org right handed saja . huhu )

  2. Tulisan yang di tulis akan tercoret apabila dalam menulis kita menggunakan tinta/pulpen cair. Itu terjadi karena, gaya menulis dari kiri ke kanan, sehingga tulisan yang sudah di tulis akan tersentuh oleh tangan yang sedang menulis.

    ->( yeke ? tp ade jgaak yg menegak kan :P)

  3. Sulit menemukan barang yang sesuaii untuk kidal, Karena kebanyakan barang2 di buat untuk orang yang bertangan kanan.

    ->( oh yeah ! jrg ade kedai yg jual for left handed person . cth brg plg sng ialah pisau yg potong kulit kentang tu . cbe korg perhati btol2 , pisau tu arah ke bwh bg org yg gne tgn kanan tp org gne tgn kiri ssh giler nak potng sbb pisau tu menghala ke arah dorg . bahaya kan ? ssh ou ! aq plg ta ske buat tu =.= )

  4. Menurut hasil penelitian, orang kidal lebih banyak memiliki masalah psikologis karena orang yang kidal kebanyakan menggunakan otak kanan, dan otak kanan tersebut terfokus pada emosi, intuisi, dan pemikiran artistik.

  5. -> ( hope ta kne kat aq ! tp yeke ? )

  6. kelemahan dlm menguasai kawalan pertuturan, bahasa, tulisan, lojik, matematik dan sains..

    -> maybe . but if me mmg agak susah la even aq try . cth mcm skunk , aq try blaja bhse korea sshnye even aq try . dpt skit2 jea . tgk kwn2 aq ckp korea syokk giler ! huhu )

  7. ____________________________________
okey now korunk dh taw kan ape kidal tu ? atc aq pun kidal jgak :)
mesti korg dh taw kan berdasarkan respon ayat2 black words aq di atas kan ,

so , jgnlah korunk ejek pulak bdk2 kidal ni , kitorg bkn pelik punn =.=' cume lebih cenderung gne tgn kiri dr tgn kanan . tu jea . dan tapayah la nak tegor trok2 sgt utk org kidal ni , bkn dorg nk pun kidal bagai ni , dah menjadi lumrah hidup :P k buat cmne kann ?

okey now i want to admit ! i know makan pkai tgn kiri is absolutely WRONG if pkai TANGAN !
tp klo makan pkai SUDU is that also wrong too ? rsenye takk kan ? cme ta manis jelah kan ?

psl bende ni aq dh byk kali kne tego , bkn slh pun =.=
bg stgh org kidal ni bkn dorg nk pun makan pkai SUDU gne left handed tp ta dpt .
seriously , aq dh try byk kali gne tgn kanan utk pkai sudu ni but still ta dpt jgak . so phm2 la ye :)

btw , aq makan pkai tgn KANAN okey ! :)
nasehat saya disini just to remind all of you that left handed just like me is BE PROUD OF URSELF ! LEFTHANDED IS AWESOME !

n to everyone : lu pikirlah sendri ! HAHA

that's all for today :) thnx for the read !







GENG BLOGGER POLITEKNIK 1 MALAYSIA



GENG BLOGGER POLITEKNIK SATU MALAYSIA


heyyy korunk ! korunk tulis blogg ta ? n adakah korunk student politeknik ? ta kesahla mne2 politeknik . if yess then u should join this blog . nati kita bole jupe blogger students politkenik rmai2 . :)
utk maklumat lagi korunk bole click this link : http://www.zuhairifirdaus.com/2011/04/geng-blogger-politeknik-1malaysia.html .

n this is my politeknik :


myra dh join , korunk ?
join2 tau :)





malas nak pikir tp terpikir jgak =.=



right now , tgh mendgr lagu sediyh dkt one of my follower punye blog plus mendengar lagu korea yg mak aq tgh dgr . slow pluss rancakk . 2 in 1 . cmne aq dgr ? aq pun tatau la . follow jela dua2 lagu :)

sambil2 dgr lgu jiwang ni buat aq trase rindu pulak pde someone . someone yg pnh aq minat giler2 kat die . HAHA. >_< . yeah , dlu aq mmg minat giler2 kat die , pegi skolah mesti nk tgk mke die even dr jauh pun . at least sehari mesti sekali . klo terserempak 2 3 kali dlm sehari tu kompem dr pg smpi ptg aq akan tersenyum . klo ta nmpk die sehari mesti rse sediyh .haha. klakar giler ble tringt kesah aq tyme skolh dlu . ntah pape jea aq ni . pegi skolh bkn nk blaja tp sbb len. HAHA

what i know is he the first guy that i'm always argue is :) . that tyme aq tatau ape mslh die smpi tiap2 ari menyampuk ckp aq dan mesti ade je bnde nak di jdkan bahan . pantang skit klo aq ckp mesti ade suare die . smpailah satu saat aq sgt giler benci kat die . 'org dulu2 pnh ckp'
"jangan benci sgt kat org tu takut kita suka kat die " dgn bongkaknye aq berkata NO WAY ! .
lps jea bpe bulan ? btul dorg ckp. yeah i like him ! donnow what to say =.=' dgr jelah dorg ckp.

* p/s : so, motif aq ialah jgn kita benci kat someone tu terlampau, takut jadi mcm story aq ni .
HAHA

tanak pikir tp terpikir . itu tajuk aq rinie , sejak due menjak ni aq asik teringt psl die jea . tataula sbb ape . haish . dhla tada mood lnsg cuti ni . mood aq cme nk kuar je nan kawan2 . mood laen sume tarak . nk pgng hp pun mls . biar je hp tu stu hri suntuk . kecian hp tak dibelai . hoho~
itu sume knpe ? sume sbb kesah someone dlu tu . knpe la asik terpikir jea ?
kompen2 tu sume impian yg ta mgkin tercapai jea . myra myra , sedarlarh ! :)
haish !





omg ! kembar justin bieber !




haa! mesti korunk terkejut kan ?
JB had a twins ? no way rite ?
tp jgn korunk lpe pulak yg allah dh ttpkn each person in this world had seven face that same with us rite :)

okey , let's straight to the point oke .
atc , mne de kembar JB . tp cume mke seiras dgn JB adelah .
klo korunk tgk sekilas , mmg akan igt die JB , tp cbe korunk tgk btol2 ,
mke dorg mmg sgt serupa tp die bukan JB !

his name is dani shay and his 22 years old , he also love music .
he said he barely watch tv and just watch tv for music only .
pity him . he said he feels pressured cause people always see him as a JB not as DANI SHAY .
he also said that
"before this i donnow who exactly JB . when i go anywhere people always staring at me and say "he look like him", "it's him " ," "can i take ur picture" , when i said i not him then will say "it's okey , u face exactly like him so i just want ur photo even u r not him "
and after i search his name (JB) on internet i was so suprise cause his face exactly looks like
me ! and i a little bit confuse "
wow ! can u imagine if we all in his shoes ?
omg ! seriously , if i in his shoes maybe i going crazy !
how can i possibly leave in a peace if someone famous as a JB had a same face with me ?
_________________


i feel sorry for him :(
can u imagine if u in his place ?


let's take a look and you can judge it by urself :)

this is dani shay .
the one that i talking about .

and this is JB .
the one that we like him .

looks alike right ?
he hairstyle , his style and his face it's all same with JB .
and he also had a great voices !
but his voice not same with jb .
dani shay also had his own song that he wrote by herself .
if u want to hear his song u can go to to youtube :)

but the i like mpst his song is :
superheroes by dani shay
the lyric is all about life :)

truthy , i like more dani shay than JB :)

and i want u to hear this song by him .
listen carefully the lyrics .
the music by song JB but the lyrics by dani shay .
but dont misunderstood .
this is just his confession bout herself :)






listen carefully !

p/s : i know this from one of the blog that i follow and it's by korie blog :)


niat ? azam ?



anyong :)
haii korunk sume !

nk pndpt korg ckitt ni .
agak2 okey tak ? mmg okey pun tp ade ape2 idea ke apa ke .
habaq mai kat ceq noh :)

hari nie aq tmn my mom pergi buat trapi kat satu butik ni .
tgh dok2 tmn tu ade la sorg atuk ni men 'terapi ' bersama .
fisrt word atuk ckp kt aq ni mesti ank bongsu kann .
tgk mke dah taw .
wah2 atuk ! mesti byk pengalaman kann .
then ckp2 skit nan atuk tu ,
atuk tu bg la nasehat skit .
atuk ckp klo blh smbg smpi master , jgn degree jea .
skunk niyh org nk master jea . lps jea grad mesti dpt keje .
lgpun master 2 thn jea . lps jea abih degree trus smbg master .
tayah nk keje2 dlu . itu kemudian . smbg master trus . janji nan atuk ye ?

lps jea atuk ckp cmtu br aq tersedar .
bgos jgak idea tu . before ni aq cme nk smbg degree jea . ta terpikir lak smbg master .
klo ambik master , sng dpt keje .
gaji pun masyuk . (itu yg aq pikir) huhu

tp bile pikir2 blek , bole ker aq ambik master ?
insyallah bole la kan .
tp klo aq buat master , grad nanti mesti aq dh tue kan . huhu
yelah , dip. dh 3 thn , n then degree maybe 2 or 4 thn , then master lg 2 thn .
umur aq tyme tu mesti lebih kurg 27 thn kann ?
wow ! 27 thn br crik keje .
br nk bina kerjaya bla bla bla .
kawen ? ohh lambattt lg !
naseb ler spe dpt aq :P

yg penting aq takan kawen slgi degree blm ade kt tgn ,dan slagi kerjaya aq blm stabil .
then bile sume tu dh tercapai br la aq pikir psl kawen .
tp yg tu perancangan mse dpn aq yg dlu la .
skunk ni tmbh br skit lg .

selagi blm ade master kt tgn ,
slagi kerjaya ta stabil ,
slagi tu tanak pikir psl kawen .

tp tu perancangan aku jelah .
tp tataula sume tu tercapai or tak .
sbb aq mampu rancang je tp tuhan yg tentukan kan ?
tp klo bole itulah yg aq nak.

perancangan semata-mata

*berangan lebih : dip. blm habis lg dh pikir psl nk buat master .
apeda . hahaha





gitar gitar gitar !
tringin giler nk men gitar .
gitar ade tp ta reti men =.=
jeles tgk girls yg pndi men gitar :(


sedang mencuba :)

p/s : atuk , jgnla pggl myra maksu .
myra tada anak buah lg . =.=

ter' rindu ' la pulak :P




di malam yg pagi ta brape pagi ni atau dgn kata nama laen nye malam2 buta cam gini ,
tetibe lak ta dpt tido sbb nk hari jd panjaaaaaang utk rini coz
bermula esok petg atau mlm , aq ta dpt nak on9 =.='
bape lama ? 3 hari je . huhu :) tp 3 hari tu kt cne if ta on9 bagaikan seminggu .
nk taw knpe ta bole on9 ? sbb kne balek kampung sebab ade kenduri apetah aq pun tatau . ><
okey okey , dah !
ape kne mengena nan tajuk aq ni
?????


haha , aq pun tatau , dh malam2 buta cmni otak aq pun jadi ta btol sgt .
okay , so ape maksud aq dgn ter'rindu ' la plak ?
haa ! rindu ?? *jeng jeng jeng !

tadalah , maksd aq rindu ni atc aq rindu pde kezen aq yg ngek ngok kple kemek ni .
[ jgn mara ye :) ]
mesti korg pnh rse rindu kt kezen korg kan ?
aq pon pnh , n tgh rindu la ni .
kezen aq sorg ni kt n.9 kne plkn . kekekeke :P
lama siot ta jumpa die , lama ta lme ssgt la .
aq br igt nk bwk blek kg tp apakan daya pihak plkn ta kasi kuar ri sabtu ni dan hari melawat plak hari ahad jea .
sesape yg pnh pegi plkn tu : btol ek ? korg ta blh blek 3 bln ?
kecian giler !
=.='





rindu rindu rindu !
cpt doe kuar dr ctu , aq bosan giler kat cni .
nk ajk kaw jln2 .


okey kawan ! sye suda blank . ___________
post smpi di sini saja .
penutup die korg pikir2 sndry la ye .
yuhhuuuu !




new design in my blogg ! lawa tak ? hehe